Loading...
bolig

Varme kilder i Chile

Hvordan ville det lyde, at lade sig sænke ned i en naturlig varm kilde, udendørs i fri luft midt i en nationalpark, blandt eksotisk regnskov og vild natur – og føle 39 grader varmt vand lindre din smertefulde krop efter en lang vandretur? Hvis du synes godt om den idé, kan det sydamerikanske land Chile helt sikkert være stedet at gøre det.

 

‘Termas’ er det spanske udtryk for varme kilder. På grund af den underjordiske vulkanske aktivitet findes der varme kilder i hele dette lange og smalle sydamerikanske land, som mange rejsende elsker at besøge, for dets udendørs aktiviteter og flotte natur. Især i den sydlige del af landet finder man mange naturlige varme kilder, der er formet som naturlige bassiner, hvor den besøgende kan nyde et varmt bad ude i naturen.

 

De chilenske ‘termas’ kommer i alle forskellige former og størrelser. Nogle er kun små og primitive bade gemt væk i nationalparker, som små naturlige badebassiner der er formet mellem klipper og vulkansk jord, med en behagelig temperatur på 38-42 grader C. Nogle af disse primitive termas ligger normalt dybt inde i skove og nationalparker – og det eneste måde at få adgang til dem på, er ved tage en lang vandretur ind i skoven. Der er ingen parkeringspladser, iskiosker eller turbusser – bare den varme kilde midt i den store natur. De er normalt billige (eller endda gratis) at besøge, og har som regel ikke andre faciliteter end naturens egne badekar.

Fra rustikke pools til luksus-spa under glastag

Andre termas er mere udviklede og luksuriøse. Nogle er endda lavet til kursteder med flere forskellige udendørs og indendørs pools med forskellige temperaturer at vælge imellem. Her kan man sidde og nyde en kold drink under en smuk glasterrasse – sådan en som de kunne have lavet hos firmaet Vitral – med ovenlysvinduer og kig til den åbne himmel, så du kan nyde de varme kilder selv om det regner, eller se den stjerneklar himmel hvis du vælger at tage en dukkert om natten.

 

Nogle steder tilbyder også mudderbade, terapi med mineraler, boblebade og massage. Du kan virkelig finde alle typer af ‘termas’ og den stil der passer til dig, det er bare et spørgsmål om at vælge. Nogle har hoteller og hytter, hvor du kan overnatte, hvilket betyder en mulighed for at kunne bade om aftenen, hvor der næsten ikke er andre til stede. Nogle steder har gode spisemuligheder og fine restauranter – mens andre tilbyder mulighed for at campere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *