Loading...
bolig

Spisevaner & Klima

Under de sydlige himmelstrøg er det ganske normalt at gå ud at spise i det daglige. Ikke nødvendigvis fine og fornemme middage, men mange små beværtninger i gadebilledet gør det nemt at få sig lidt at spise og drikke, mens man er ude i byen. I Sydeuropa spises morgenmaden ofte på vej til arbejde, på den lille lokale café rundt om hjørnet. En god kop kaffe, en lille sandwich og måske et glas friskpresset juice. Man hilser på caféejeren og på folk omkring sig, får en lille sludder – og så ellers videre til arbejdet. En nem måde at starte dagen på, det koster ikke alverden, og så er det ganske hyggeligt og bekvemt at sætte sig og få morgenmaden serveret, uden at skulle røre en finger.

Faktisk spiser mange sydeuropæere mere ude, end de spiser hjemme, og det kan sagtens have noget med klimaet at gøre. Et varmt og solrigt klima gør nemlig at de fleste små caféer og spisesteder blot består af små køkkener med store overdækkede terrasser. Det gør omkostningerne lavere og priserne mere tilgængelige på menukortet. Alle kan være med, alle går ud – og derfor ender de fleste sydeuropæere med at sidde og hygge sig med lidt god og billig mad ude i byen.

Nye køkkenlåger i ‘motorrummet’

I Danmark kan vi ikke prale af den slags klima eller adfærd, men til gengæld så gør vi en del ud af vores hjemlige forhold. Da vi opholder os så meget indendørs, så skaber vi hygge i vore lejligheder og huse. Fx elsker vi vore køkkener, som er husets samlingspunkt. Uanset om det regner eller sner, så er køkkenet en slags motorrum i hjemmet. Det er herfra verden går, hvor familien tager afsked om morgenen og igen mødes til fællesspisning om aftenen. Der er her man taler, hygger og samles. Ikke mindst, så er det her at mor – eller far – har rollen som køkkenchef, og leverer den gode, hjemlige gastronomi til hverdagen.

Derfor bygger vi køkkener som aldrig før. Ændrer stil, funktionalitet, mærker og farver. Men flere vælger også at få sit køkken renoveret. At skifte til nye køkkenlåger kan have effekten af en hel køkken makeover. Firmaer som fx www.nygammelt.dk specialiserer sig i den slags opgaver, mens andre selv ønsker at være kreative og vælger selv at gå i gang med de nye køkkenlåger, skabe, farver og former, der kan være med til at give et gammelt køkken nyt liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *