Loading...
bolig

En bybo på landet

Først havde jeg ikke den store fidus til en weekendtur på landet. Nogle venner havde lejet et gammelt hus eller hytte eller noget lignende, langt ude i et fjernt sted på landet, og jeg blev altså inviteret med. Men jeg må indrømme at jeg nok er mere til en rigtig storbyferie i en eller anden spændende og levende hovedstad, end jeg er glad for tanken om at skulle sidde og kigge ud over markerne et eller andet sted ude på bøhlandet, så jeg var ikke specielt glad for idéen.

 

Men jeg indtog en positiv holdning, tog ja-hatten på, og tog med for at se hvad der ville ske. Det var en lang tur, men landskabet var dejligt og grønt. Da vi kom til hytten, fik jeg min første overraskelse. Jeg var taget af sted med en idé om, at stedet nok ville være en gammel gård eller en slags rustik hytte, men det var det ikke. Det viste sig at være en imponerende bjælkehytte af betydelig størrelse, der lå smukt ved en sø og med en tilstødende flod der rislede af sted på en fredelig måde. Landskabet var overvældende.

Rustikt tømmer og moderne ovenlysvinduer

Selve hytten var bygget af tungt og rustikt tømmer – en rigtig bjælkehytte. Men selv om den var bygget solidt, så var det tydeligt at alt var lavet i god smag og med øje for både detalje og design. Det var rummeligt inde, alt var flot udført i naturlige materialer og med en flot pejs midt i den store stue. En anden detalje man ikke kunne undgå at spotte, var, at hytten havde et flot designet glastag i en del af huset, og mellem de massive træbjælker var der installeret fine ovenlysvinduer fra firmaet Vitral. Det bragte sol og lys ind i huset og fik hele stedet til at lyse op og give en frisk og lys stemning i hytten. På ingen måde denne mørke, fugtige og næsten dystre hytte jeg havde gået og forestillet mig.

 

Så weekenden endte faktisk med at blive en positiv oplevelse. Jeg tror det var på grund af at hytten var så lækker, og man kunne opleve den flotte kombination af et rustikt hus, og så de fine detaljer med flot designede ovenlysvinduer. Man følte sig afslappet og godt tilpas ved bare at opholde sig der. Alle nød det fantastiske sted og de smukke omgivelser ved søen. Vi gik på ture i de omkringliggende bakker, sad og sludrede på terrassen og lavede lækre måltider i det åbne køkken. Vin blev hældt op, gode historier blev fortalt, og vi havde alle et par skønne dage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *