Loading...
boligHus renovering

Alternativ boligrenovering

Det kan være en bekostelig affære at renovere sit hus eller lejlighed, alene et nyt badeværelse eller en renovering af køkken kan godt løbe op i svimlende beløb. Men forbedring og vedligeholdelse har jo noget med værdi at gøre, og hvis boligen holder god stand – vil værdien også gøre det. Derfor føler de fleste boligejere, at der er en naturlig ting at investere selv større beløb i boligen og får som regel heller ikke de store problemer med at låne penge til at gøre det.

Spørgsmålet er om der findes alternativer til at holde sin bolig i topform, uden at skulle bruge både seks- og syvcifrede beløb på det? Behøver en renovering af køkken nødvendigvis betyde brug af mærkevarer – og skal nye vandhaner i badeværelset absolut være af nyeste og dyreste design?

Der er flere der mener, at vi er blevet alt for gode til at smide ud og købe nyt. At vi ikke bare per automatik, bør vælge de løsninger der ligger ‘øverst på hitlisten’, men derimod udfordre sig selv til at være kreativ og finde andre veje – også når det gælder om at forbedre boligen.

Nyt liv til gammel kvalitet

Genbrug er blevet in, og mange har fundet kreative udfordringer i at genbruge gamle materialer og bringe dem til nyt liv. Det er jo ikke kun et spørgsmål om økonomi, for mange giver det rigtig god mening, at genbruge gamle materialer – i stedet for at lade dem ligge og bugne på lossepladsen. For andre handler det om at finde unikke materialer andre ikke har, og som man ikke bare bestiller i et katalog.

Genbrugsbutikker, nye secondhandshops og antikvitetshandlere er alle med på idéen om at genbruge gamle og værdifulde materialer, og det samme gælder virksomheder som fx www.nygammelt.dk, der netop specialiserer sig i at renovere ældre køkkener, pifte dem op – og give dem et nyt look.

Omkring renovering af køkken er der mange håndværkere af den gamle skole, der godt vil slå et slag for at bevare de gamle køkkener og give dem nyt liv, i stedet for bare at købe et nyt og smide det gamle ud i containeren. ”Der blev brugt mange ædle træsorter før i tiden og der var masser af godt håndværk. Mange af de gamle køkkenkonstruktioner kan holde i hundredevis af år. De skal bare piftes op, vedligeholdes og måske have en gang ny maling eller en ny køkkenbordplade”, lyder det fra håndværkerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *